Brīvo spēlētāju Top 3 par kuriem interesējas KHL klubi

Šajā rakstā varēsiet uzzināt tos 9 spēlētājus, kuru vārdi visvairāk figurē starp brīvajiem aģentiem KHL, ar dažiem jau līgumi ir parakstīti. Informācija ir ņemta no vairākiem Krievijas portāliem. Tie būs trīs uzbrucēji, aizsargi un vārtsargi.  Pie katra spēlētāja būs statistika no pēdējās sezonas.

TOP 3 vārtsargi.

3. Antero Niittymaki, Worcester “Sharks” , Syracuse “Crunch” (AHL). Worcester- 5 spēlēs vidēji  3,01 ielaisti vārti, Syracuse- 8 spēlēs vidēji 4,05 vārti ielaisti vienā spēlē. 

Šī sezona var teikt bija vissliktākā Antero karjerā. To visu izjauca sezonas sākumu gūtā gūžas trauma, jo AHL vārtsargam arī gāja ļoti slikti. Viens no variantiem, kur nākošsezon soms varētu spēlēt ir tieši KHL. Daži klubi jau ir izteikuši piedāvājumus šim vārtsargam, bet apstiprinājums nav dots. Lai gan nav 100% zināms, ka Antero spēlēs KHL, ir iespēja, ka soms izvēlēsies spēlēt savā dzimtenē, jo Z-Amerikā vārtsargs  visdrīzāk nepaliks. Nekad šis vārtsargs  NHL nav bijis izteikts pirmais, bet gan stabils otrais. Diemžēl pēc šīs sezonas NHL neviens viņu negaida. 2006. gada Olimpisko spēļu vicačempionam un labākajam  vārtsargam šis ir liels kritiens uz leju.

2. Curtis Sanford, Kolumbusas “Blue Jackets” (NHL). 36 spēlēs vidēji ielaisti 2,60 vārti. 

Kertis visu savu karjeru cīnijās, lai nostiprinātos NHL, bet nekad tas īsti nav izdevies. Vienīgi šosezon 36 spēles aizvadīja Kolumbusā un uz AHL netika nosūtīts. Lai arī NHL nekad tā īsti nav nostiprinājies, Sanfordam ir dažas individuālas balvas. 2010./2011. gada sezonā ticis iekļauts AHL Zvaigžņu spēlē un ielaidis vismazāk vidēji vārtus sezonā (1,93).       Pēc šīs sezonas Sanfordam no KHL līgumus piedāvāja uzreiz divi klubi, Maskavas “CSKA” un Jaroslavļas “Lokomativ”. Laikam jau Jaroslavļas piedāvājums bija labāks un līgums tika parakstīts ar šo klubu. Vārtsarga gaitas sāka no Z-Amerikas zemākajām līgām līdz uzkāpa pašā virsotnē, bet nostabilizēties nevarēja, tāpēc tagad brauks uz KHL un pārbaudīs savus spēkus Eiropā.

1. Dominik Hasek, 2011./2012. gada sezonā nespēlēja. 

Viena no ietekmīgākajām un slavenākajām personām šajā topā, ja ne pati augstākā. Savos 47 gados Dominiks Hašeks vēlās atgriezties hokejā un parādīt, ka vecums nav šķērslis, lai spēlētu hokeju. Lai arī daudzi skeptiski skatās uz to, ka Hašeks atgriezīsies hokejā, citi saka, ka “Dominators” var būt spēlējošais treneris. Hašeks ir viens no greznākajiem vārtsargiem pasaules vēsturē. Šo sezonu Hašeks atpūtās un nevienā komandā nespēlēja, bet tagad čehs ir gatavs atgriezties hokejā. Pēdējo sezonu vārtsargs aizvadīja Maskavas “Spartak” rindās, 46 spēlēs vidēji mačā ielaida 2,48 vārtus, bet play-off 4 spēlēs 4,12 vārtus spēlē. Toties NHL Hašeks ir aizvadijis vairāk kā 700 spēles. No KHL klubiem intresi izrāda Jaroslavļas “Lokomativ” un Maskavas “Spartak”. Tāpat viņš izteica vēlmi atgriezties NHL. Pēdējais klubs, kas izrādījis intresi par Hašeku ir Čehijas augstākās līgas klubs Chomutov “KLH”.

TOP 3 aizsargi. 

3. Arturs  Kulda, Vinipegas “Jets” (NHL), St. John’s “Ice Caps” (AHL). Winnipeg- 9 spēlēs, 0 punkti un 4 soda minūtes, St. John’s- 63 spēlēs 20 punkti, bet play-off 13 spēlēs 1 punkts. 

Tieši tā, 3.  vietā starp aizsargiem ir latvietis Artūrs Kulda, kas 2009./2010. gada sezonā nopelnīja pozitīvāko lietderības koeficentu AHL (+47). Artūrs ir atzinis, ka viņam AHL jau ir apnicis, bet NHL nevienu reizi nav īsti nostiprinājies. Tāpēc viens no variantiem, kur latviešu aizsargs varētu doties ir uz KHL. Šajā vasarā Kulda visdrīzāk var rēķināties tikai ar divpusējo līgumu ar Vinipegu, bet viņu diezvai tas apmierinātu. Viens no gudrākajiem lēmumiem būtu doties pāri okeānam uz KHL. Viens no iespējamajiem klubiem ir Rīgas “Dinamo”, bet protams ir daudzi citi klubi, kuri vēlas Kuldas pakalpojumus.

2. Milan Jurcina, Ņujorkas “Islanders” (NHL). 65 spēlēs 11 punkti. 

Pirms diviem gadiem Milanam bija iespēja braukt uz KHL, bet viņš sacīja, ka vēlās palikt NHL tik ilgi, cik ilgi gribēs viņa pakalpojumus. Toties viņš neizslēdza iespēju, ka uz Krieviju brauks vēlāk. Ir skaidrs, ka spēlējot “saliniekos” grūti ir laukumu atstāt ar pozitīvu lietderības koeficentu. Šosezon Milans nopenīja vissliktāko lietderības koeficents savā karjerā un arī komandā, -34. Pirms gada varēja rakstīt, ka Milans ir  stabils aizsardzības spēlētājs. Šosezon kaut kas nebija tā kā vajag un slovāka sniegums bija zems. Jurčinas metiens ir ļoti precīzs un spēcīgs, bet slidojums ir diezgan slikts. Lai nesabojātu savu karjeru vēl vairāk Milans nākošsezon visdrīzāk spēles  KHL.

1. Pavel Kubina, Tampa Bejas “Lightning”, Filadelfijas “Flyers” (NHL). Tampa Bay- 52 spēlēs 11 punkti, Philadelphia- 17 spēlēs 4 punkti. 

Šis ir viens no ne ekonomiskākajiem hokejistiem, jo Kubinas summa ir ļoti augsta ($3,850,000), varbūt tikai 5-7 klubi varētu atļauties šo spēlētāju. Patiesībā nauda, tas ir trumpis ar, ko čehus un citus labus skandināvu hokejistus varētu ievilināt KHL. Šī sezona 35 gadus vecajam čeham nebija no tām veiksmīgākajām, bet varbūt viņam veiktos KHL. Eksperti šo spēlētāju raksturo, kā labu aizsardzības balstu ar labu metienu. Varbūt nākošsezon Kubina spēlēs NHL, bet iespējams, ka KHL mēs varēsim sagaidīt viņu pēc gada. Pašlaik intresi par aizsargu izrāda Sanktpēterburgas “SKA” un Kazaņas “Ak Bars” vienības.

 TOP 3 uzbrucēji. 

3. Magnus Paajarvi, Oklahomas “City Barons” (AHL), Edmontonas “Oilers” (NHL). Oklahoma- 34 spēlēs 25 punkti, play-off 14 spēlēs 11 punkti, Edmontona- 41 spēlē 8 punkti. 

Zviedru hokejists, kurš iespējams aizbrauca uz Z-Ameriku par ātru. Šis iespējams ir viens no spēlētājiem, kuram nevajadzēja tik ātri aizbraukt uz NHL, bet gan slīpēt savu meistarību Eiropā. Ļoti labi piemēri priekš Magnusa ir Jevgēņijas Kuzņecovs, Mihaels Granlunds. Kuzņecovs ir jaunais Krievijas talants, kurš NHL iespējams pat tagad varētu būt zvaigzne, bet šis uzbrucējs vēl pāris gadus slīpēs meistarību Krievijā. Granlunds, kurš jau pirms gada varēja braukt uz NHL, palika savā dzimtenē, lai vēl vairāk noslīpētu meistarību un tagad soms ar mierīgu prātu var doties uz Minesotu. Edmontona nav pārāk apmierināta ar to sniegumu kādu rāda Magnums. 1. kārtā ar 10 numuru draftētajam uzbrucējam vajadzēja radīt augstāku sniegumu, bet viņš tādu nerāda. Zviedram vēl ir viena gada līgums ar Edmontonu, bet ļoti iespējams, kad pēc nākošās sezonas Magnus varētu doties uz KHL.

2. Alexander Semin, Vašingtonas “Capitals”. 77 spēlēs 54 punkti, play-off 14 spēlēs 4 punkti.  

Šis un pirmās vietas iegūvējs ir visapspriestākie hokejisti Krievijā. Aleksandrs ir hokejists, kas gandrīz visu savu karjeru ir aizvadījis NHL, bet nākošsezon visdrīzāk uzbrucējs spēlēs KHL. Viens no ”gardākajiem” brīvajiem spēlētājiem. Nav daudzi klubi, kas viņu varētu atļauties, bet vislielāko intresi izrāda Maskavas “CSKA” https://lotars.wordpress.com/2012/06/06/maskavas-cska-klubs-uzsaks-sarunas-ar-sjominu/. Sjomins ir Alekseja Morozva modelī, kas ir ļoti talantīgs, bet slinks, NHL savus gadus ir nospēlējis un visdrīzāk tur arī neatgriezīsies. Krievijas mediji arī šo puisi rakturo kā mežonīgi talantīgu, bet slinku. Sjomins jau ir izteicies, ka Vašingtonā viņam vairs nav motivācija, tāpēc KHL krievam ir piemērota vieta. Tomēr NHL pa Aleksandru arī izrāda intresi, tāpēc nav teikts, ka KHL Saša būs.

1. Alexander Radulov, Ufas “Salavat Yulaev” (KHL), Nešvilas “Predators” (NHL). Ufa- 50 spēlēs 63 punkti, play-off 6 spēlēs 6 punkti, Nešvila- 9 spēlēs 7 punkti, play-off 8 spēlēs 6 punkti.  

 Šis hokejists neprasa komentārus, viens no skandalozākajiem hokejistiem Krievijā. Šis ir spēlētājs ar izcilu roku tehniku un viņš viens var lauzt spēle likteni. Savas pēdējās četras sezonas Radulovs spēlēja KHL klubā Ufas “Salavat Yulaev”. Katru sezonu Aleksandrs saņēma atzinīgas balvas. Piemēram, spēlējis visās četrās KHL “Zvaigžņu spēlēs”, pēdējās trīs sezonas bija labākais piespēļu devējs un ir bijis sezonas MVP iegūvējs. Šo sarakstu varētu turpināt, jo šis ir viss apbalvotākais spēlētājs KHL. Šīs sezonas  izskaņā Radulova komanda “Salavat Yulaev” brīnumainā kārtā play-off netika tālāk par pirmo kārtu. 2011. gada Gagarina kausa iegūvējam tas bija smags trieciens un uzbrucējs izdomāja, ka sezonu varētu noslēgt Z-Amerikā Nešvilas “Predators” komandā ar, kuru viņam bija līgumsaistības uz vienu gadu. Pēdējās 9 regulārās sezonas spēlēs “Rads” guva 7 punktus, bet play-off 8 spēlēs 6 punktus. Lai arī atgriešanās NHL bija laba, Nešvila ar Radulovu līgumu nepagarināja. Tāpēc tagad par šo spēlētāju lielu intresi izrāda 3 klubi: Ņujorkas “Rangers”, Sanktpēterburgas “SKA” un Maskavas “CSKA”. Izskatās, ka Radulovs visdrīzāk spēlēs “CSKA” klubā, jo Maskava no Ufas nopirka tiesības par uzbrucēju.

Komentēt